Jaro ve stylu – známe trendy roku 2022!

Taky už se nemůžete dočkat jara? Bohužel ještě chvíli potrvá, než si budeme moci užívat první hřejivé sluneční paprsky. Čas na toto oblíbené roční období si ale můžete ukrátit třeba čtením následujících řádků. Vypátrali jsme totiž pro vás, jaké trendy v bytovém designu mu budou vládnout.


DSC_0144_úvodní

 Zdroj: Lucie Bartáková  

Barevný optimismus

Barvy do velké míry ovlivňují naši náladu. Snad i to je jeden z důvodů, proč se všichni po dlouhé šedé a smutné zimě tolik těšíme na jaro. Na jeho svěžest a optimismus. Přeneste si jeho naladění i k vám domů, a to právě pomocí barev. Nebojte se kombinovat výraznější tóny s těmi pastelovými, jako je jemná růžová nebo nebesky modrá. Přidat nezapomeňte pár žlutých akcentů – žluté svíčky, polštářky nebo jiné drobné dekorace doslova rozzáří váš interiér a dodají domovu trochu slunečního svitu.

 

Květiny, kam oko dohlédne

Nic neohlašuje jaro víc než květiny. Kromě klasické kytice tulipánů či narcisek, kterými zpestříte váš jídelní stůl, vsaďte na bytové dekorace s motivy květin. Sáhnout můžete třeba po andělech či květinových vílách, plechových konvičkách nebo svícnech. Vedle těchto designů se budou velké popularitě těšit také motýlci. Pozvěte si je proto pár i k vám domů, třeba v podobě kovové lucerny zdobené těmito křehkými stvořeními.

 anděl_banner

 Zdroj: Lucie Bartáková  

 Vůně v hlavní roli

Vůně domova je to první, čeho si každý všimne, když přejde práh vašich dveří. Proto kromě bytových dekorací neopomíjejte ani tuto stránku vašeho obydlí a provoňte ho správně zvolenými vonnými vosky, sáčky či svíčkami. Chybu rozhodně neuděláte svěžími citrusovými nebo jemnými květinovými tóny v podobě levandule nebo jasmínu. Sáhnete-li po svíčkách ve skle, pak získáte do vašeho interiéru zároveň i krásnou stylovou dekoraci.

 00207 (4)

 Zdroj: Lucie Bartáková  

 Přírodní materiály

Dekorace z přírodních materiálů, především ze dřeva, jsou v poslední době čím dál víc v kurzu. A ani na jaře se na tom nic měnit nebude, spíš naopak. Přidejte proto tento nestárnoucí materiál i do vašich obydlí, třeba v podobě dřevěných luceren. Ty si můžete navíc krásně vyšperkovat, jak jsme vám radili v tomto článku. Jaro budou krásně evokovat květiny, mech, dekorace v podobě ptáčků nebo malého hnízdečka z proutí. A originální kousek, jehož vytvoření vám zabere jen pár minut, je na světě.

Tak už víte, jaký kousek si domů pořídíte na jaře vy?

Šárka a tým Ne-vinné dárky

 

Mohlo by se vám líbit

Andělé – 3 důvody, proč tyto dekorace milujeme

Dárky mezi květinami – jedinečný kvJETObox na trhu