Bydlení s dotekem přírody – zařiďte si doma oázu klidu!

V současnosti se stále více lidí zajímá o ekologii a udržitelnost. Tento přístup se začíná promítat i do otázek týkajících se bydlení, interiérových dekorací a doplňků. Chceme, aby prostor, v němž trávíme svůj čas, působil nejen útulně, ale zároveň aby byl také šetrný – k přírodě, k našemu zdraví, k nám samotným.

678E01B5-1982-45F8-9A2E-F14DDA5B1A7E

  Zdroj: Lucie Bartáková 

 Návrat k přírodě

Právě návrat k přírodě je jedním z hlavních trendů, které můžeme letos v interiérovém designu pozorovat. Na výsluní se znovu dostaly materiály jako dřevo, kov nebo kámen, které působí neuvěřitelně trendy a nadčasově. Rozhodně se tedy musíte bát, že by jen tak vyšly z módy, vydrží vám několik sezón. Navíc se perfektně hodí k jakémukoli stylu bydlení – od rustikálního přes vintage až po skandinávský. Slušet tak budou i tomu vašemu, stačí jen správně vybrat. Poohlédnout se můžete třeba po dřevěných lucernách, které zútulní a doslova zahřejí každý interiér. Vedle nešlápnete ani s dřevěnými andílky, které do vašich domovů vnesou pocity klidu, pohody a bezpečí.

B9218468-47D0-4668-A737-1AF031F59C45

Zdroj: Lucie Bartáková 

Rostliny hrají prim

Ve velkém se do našich domovů začínají vracet pokojové rostliny. Nejen, že dotváří tu správnou svěží atmosféru, ale zároveň blahodárně působí na naši psychiku a zdraví. Skvěle vyniknou hlavně v přírodních květináčích, například proutěných. Objevovat se však začínají i jako motivy na různých bytových doplňcích. Část přírody přenesou do vašeho interiéru také dekorace z mechu, které navíc krásně ladí s ostatními přírodninami, především se dřevem a kamenem. Nevšedním prvkem se stane třeba mechový věnec, který můžete použít jako ozdobu na dveře, na stěnu nebo na stůl a libovolně ho upravovat podle aktuálního ročního období.

 77C509EA-853E-4478-9920-D35689D2F9E1

Zdroj: Lucie Bartáková 

Udržitelnost jako cesta

Zpestřit váš domov můžete i netradičními kousky, které si sami vyrobíte. Ostatně začlenění přírodních prvků má prý vliv i na vyšší kreativitu, tak toho využijte a popusťte uzdu vaší fantazii. Potom i z „odpadků“ vytvoříte originální dekorace. Zavařovačky, plechovky ani plastové láhve nemusí skončit v kontejneru, proměňte je v praktické věci, třeba v zajímavé stropní osvětlení nebo netradiční vázy. Materiál k tvoření leží všude kolem, stačí mít oči otevřené!

Šárka a tým Ne-vinné dárky 

 B0BFCC27-6F2F-4D78-B437-F67B6B3ADC8E

Zdroj: Lucie Bartáková 

 

Mohlo by se vám líbit:

Sezona veselek v plném proudu

Dárky mezi květinami – jedinečný kvJETObox na trhu