Sezona veselek v plném proudu – jakým svatebním darem na nich zabodujete?

Léto je obdobím svateb. Pokud jste i vy dostali pozvánku k účasti na takové slávě, pak budete muset – kromě obligátního: co si vezmu na sebe – vyřešit také otázku svatebního daru. Tatam jsou hrnce, příbory a povlečení, ze kterých se museli „radovat“ naši rodiče. Dnes se dávají úplně jiné dary, hodně se dbá na originalitu i legraci. Čím tedy potěšit novomanžele?

 DSC_0155

Zdroj: Lucie Bartáková  

Když peníze, tak originálně

Peníze patří k nejčastějším svatebním darům. Nikdy s nimi totiž nešlápnete vedle, některé páry si o ně dokonce samy žádají, protože je chtějí využít po svém. Mnohým slouží alespoň k částečnému pokrytí svatebních nákladů, jiní za ně vyrazí na vysněnou svatební cestu. Jak ale peníze darovat originálně? Papírové bankovky a kovové mince můžete umístit do různých dřevěných truhliček, třeba i těch na víno, které se dnes těší velké popularitě. Elegantně budou vypadat v karafě, zarámovaném obraze či ve fotoalbu. Ani klasická „obálková“ metoda nemusí být nudná. Stačí, když peníze v obálce zakomponujte třeba mezi květiny, jako jsme to udělali my v našem kvJETOboxu. A extra dárek je na světě.

 DSC_0158 (2)

Zdroj: Lucie Bartáková  

Když víno, tak ve stylu

Dobrým nápadem je věnovat také láhev kvalitního vína. Na jeho výběru si ovšem dejte hodně záležet a nepodceňte ani jeho „balení“, které má při předávání svatebního daru velký význam. Musí totiž zanechat dojem. Skvěle vypadají originální etikety, stylové visačky či okrasné obaly z papíru, takže se nebojte popustit uzdu vaší kreativitě. Pořídit můžete i originální kovové stojany na víno. Na svatbu se perfektně hodí ty se zamilovanými motivy, vybírat ale můžete i podle zálib novomanželů. Rádi spolu vyráží na romantické výlety na kole? Pak je tematický cyklistický stojan na víno jasnou volbou. Nebo je spojuje láska k hudbě? Potom sáhněte po stojanu s motivem pianisty. Tyto kovové kousky se stanou překrásnou bytovou dekorací každého interiéru, a zároveň milou připomínkou velkého svatebního dne.

Šárka a tým Ne-vinné dárky