Vánoční inspirace – jakými dekoracemi si vyzdobit domov?

Advent už pomalu klepe na dveře, a spolu s ním nastává i čas na vánoční výzdobu našich obydlí. Právě ona totiž vytváří tu krásnou kouzelnou a pohádkovou atmosféru, která ke svátečnímu období neodmyslitelně patří. Čím váš domov vyšperkovat? Nechte se inspirovat.


DSC_0430

Zdroj: Lucie Bartáková

Vánoční stromeček

Štědrý den si bez vánočního stromečku v našich končinách prakticky nedovedeme představit. Vždyť kam jinam by Ježíšek naděloval všechny ty nádherné dárky? Kromě toho klasického, který náš domov zdobí zpravidla až do Tří králů, si můžete interiér zpestřit i jeho malými napodobeninami. Keramické nebo dřevěné stromečky se budou vyjímat třeba na svátečně prostřeném jídelním stole.

 DSC_0093

 Zdroj: Lucie Bartáková  

Vánoční skřítci

Jsou roztomilí, rozveselí váš domov a rozzáří hlavně dětské oči. Vánoční skřítci s dlouhými vousy a čepicí naraženou hluboko přes oči k nám doputovali až z dalekého severu.  Dopustit na ně nedají hlavně ve Švédsku, kde tito kouzelní pidimužíčci rozdávají vánoční dárky. Je-li vám skandinávský styl bydlení blízký a nepotrpíte si na žádnou okázalost, ale preferujete spíš minimalismus, pak bude tato vánoční dekorace trefou do černého.

Andělé

Andělé už dnes tvoří celoroční interiérovou dekoraci, v mnohých domácnostech fungují jako strážci a ochránci domova, kteří dohlíží na klid a pohodu. Ale obléknou-li se tito vykonavatelé dobra do svátečního hávu, pak je to teprve ono. Andělé kovoví, sklenění, třpytiví, s kožešinovou sukýnkou nebo zdobení jemnými peříčky dodají domovu jedinečné kouzlo a dávku tajemna a nadpřirozena. Tito „poslové Boží“ zkrátka k Vánocům patří.

 DSC_0095

  Zdroj: Lucie Bartáková  

Svítící dekorace

S Vánocemi jsou neodmyslitelně spjaté také světelné dekorace. Krásně vypadají svítící domečky, které můžete postavit na stůl, komodu nebo na okenní parapet. Skvělou a netradiční dekorací na zeď se pak stanou svítící obrazy, které seženete v různých motivech. A jestli nebudete mít vánočních světýlek pořád dost, nechte se pohltit hřejivým živým světlem luceren. Umístit je můžete i k vánočnímu stromečku, romantické zákoutí však vytvoří nejen v interiéru, ale i v exteriéru, třeba hned u vchodových dveří. Tak nechte rozzářit váš domov!

Šárka a tým Ne-vinné dárky