Andělé – 3 důvody, proč tyto dekorace milujeme!

Bytové dekorace tvoří nedílnou součást naší domácnosti. Zútulňují ji, zabydlují, zpříjemňují a hlavně zkrášlují. Existují však kousky, které jsou něčím víc než jen hezkými doplňky interiéru, na něž se dobře dívá. Doplňky, které mají jistý duchovní smysl a přesah. Řeč je o populárních andělech, kteří zažívají v posledních letech velký boom. Čím si získali naši náklonnost?

00228 (2)

Zdroj: Lucie Bartáková

Ochraňují a stráží

Nebeská stvoření s křídly a se svatozáří odedávna symbolizují čistotu, nevinnost a hlavně bezpečí. A právě proto nechybí dekorace s anděly prakticky v žádném interiéru, umí totiž vykouzlit tu správnou atmosféru klidu a pohody, naplnit náš domov radostí, dobrou náladou, optimismem a především nadějí a vírou, že nakonec všechno dobře dopadne. Mnoho lidí má anděly zafixované především jako vánoční bytové dekorace. Přestože jsou s nejkrásnějším svátečním obdobím neodmyslitelně a neoddělitelně spojeni, získávají si tyto figurky a sošky své místo v našich domovech celoročně. V každé domácnosti tak najdeme alespoň jednu, která z poličky, komody či parapetu dohlíží na všechny členy rodiny a drží nad nimi ochrannou ruku.

 00377 (6)

Zdroj: Lucie Bartáková

Míří rovnou do srdce

Anděl se stal také oblíbeným dárkem, prostřednictvím kterého vyjadřujeme city a náklonnost našim nejbližším. Spolu s ním věnujete zároveň i lásku, sílu, pozitivní energii a kousek štěstí, proto dotyčnému vždycky vykouzlíte úsměv na tváři a zahřejete ho u srdce. Andělé fungují jako rádci, pomocníci a ochránci, mohou se tak pro obdarované stát jakýmisi talismany, kteří jim pomáhají překonávat nejrůznější problémy a těžká období a směrovat je ve složitých časech, když neví kudy kam.

 00362 (2)

Zdroj: Lucie Bartáková 

Jeden krásnější než druhý!

Výrobci andělských bytových doplňků se dnes doslova předhánějí v jejich designech, originálních tvarech, materiálech i dekorech, vybere si tak úplně každý. Milovníci moderních kousků si určitě zamilují skleněné či kovové anděly, vyznavači romantického stylu dají přednost něžným, křehkým a roztomilým andělíčkům z keramiky či polyresinu, minimalisté upřednostní drobnější figurky a megalomani mohou svůj interiér rozzářit bezmála metrovými okázalými kusy.

00522 (1)

Zdroj: Lucie Bartáková 

Už víte, po kterých sáhnete vy?
Šárka a tým Ne-vinné dárky