3 tipy, jak vybrat vánoční dárky – letos se rozhodně trefíte!

Vánoce už se pomalu, ale jistě blíží. Neodmyslitelně k nim patří nejen koledy, sladké cukroví a ozdobený stromeček, ale i dárky. Vybrat ty správné ale bývá někdy pořádný oříšek. Pro všechny, kteří si s tímto nelehkým úkolem nevědí rady, přinášíme pár tipů, díky nimž k vám inspirace přijde sama. Od čeho byste se měli při výběru „odrazit“? 

Zeptejte se

Nejsnazším způsobem, jak se z dárkové šlamastyky dostat, je se dotyčné osoby jednoduše zeptat. Avšak ne všichni tento způsob kvitují a ne všichni vám podají jednoznačnou a uspokojivou odpověď. Na místo konkrétních tipů tak narazíte spíš na dobře známé a neustále dokola omílané věty jako: nic nekupuj, nic nepotřebuju, všechno mám, nedělej si škodu. Nejčastěji tak odpovídají prarodiče – proto se dárky pro babičky a dědečky nevybírají zrovna lehce, jak jsme ostatně psali již v jednom z předchozích článků (viz zde).

 loonapix_16055431252088948604

Zdroj: Lucie Bartáková

Pozorujte a všímejte si

Pokud jste přímou cestou nezískali potřebné informace, nezbývá vám než to zkusit nepřímo. Pomoci vám s tím mohou nápovědy, které vám dotyčný nevědomky dává. Stačí, když se tedy proměníte v bedlivé pozorovatele a začnete si všímat, co se mu líbí, co si kupuje pro sebe, jak tráví svůj volný čas a co mu dělá radost. Patří mezi milovníky vína? Pak mu pořiďte jakýkoli originální dárek s touto tematikou, například v podobě stojanu na víno. Nebo je vášnivým sběratelem andělů? Rozšiřte jeho sbírku o další exemplář a nedržte se přitom vůbec při zemi. Spíš naopak, takový dárek v podobě půlmetrového anděla ho jistě ohromí. 


my_photo_christmas-806

Zdroj: Lucie Bartáková

Změňte úhel pohledu

Jednou z častých chyb, kterých se při výběru vánočních dárků dopouštíme, je skutečnost, že se na ně díváme ze svého pohledu. Řídíme se tím, co by se líbilo spíš nám než dotyčnému. Často usilujeme o co největší kreativitu, aniž bychom si uvědomovali, že mnozí lidé daleko víc oceňují „obyčejnou“ praktičnost. Když si tedy opravdu nevíte rady, neztrácejte čas vymýšlením složitých překvapení a nejrůznějších adrenalinových dobrodružství. Méně je někdy opravdu více.

my_photo_christmas-741

Zdroj: Lucie Bartáková 

Pokud si ani tak nebudete vědět s výběrem dárku radost, klidně nás kontaktujte a budeme se vám snažit pomoci, jak to jen půjde :-)

Krásné Vánoce,
Šárka a tým Ne-vinné dárky