Den seniorů se blíží – udělejte radost vašim babičkám a dědečkům!

Na prvního října připadá Mezinárodní den seniorů. Svátek, který je věnován všem babičkám, dědečkům, prababičkám a pradědečkům, se slaví už od roku 1991. Ani za tu dobu se ale příliš nevryl do obecného povědomí. Na rozdíl třeba ode Dne matek či Dne dětí o něm ví jen málokdo. To je ale velká škoda.

 DSC_0696

Zdroj: Lucie Bartáková

Milá slova i dobré skutky

Senioři odjakživa symbolizovali životní zkušenost a moudrost. Bohužel dnes je tato skupina obyvatel ve společnosti mnohdy opomíjena, a tak se oni sami cítí být přítěží. Že tomu tak rozhodně není, jim můžete dát najevo třeba právě 1. října. Tento den představuje ideální příležitost, jak nejstarší generaci ve vaší rodině, okolí nebo sousedství potěšit. Způsobů, jimiž tak můžete učinit, existuje celá řada. Často přitom udělají radost zdánlivé maličkosti – třeba telefonát, pár milých slov, kompliment, krátká návštěva nebo drobná pomoc s nákupem či úklidem.

 DSC_0674

Dárky vhodné pro babičky, zdroj: Lucie Bartáková

Drobné dárky

Svou přízeň můžete vašim blízkým projevit také prostřednictvím „hmotných“ pozorností. Nedejte na jejich řeči, že nic nepotřebují, nic nechtějí a že si s nimi nemáte dělat škodu. Dárky pro babičky a dědečky vybírejte obzvlášť pečlivě a pamatujte, že většinou preferují spíš praktické kousky. Zkuste spojit užitečné s příjemným – třeba květináče, vázy či šperkovnice poslouží svému účelu a zároveň fungují jako krásné bytové dekorace, které zútulní každou domácnost. Vedle nešlápnete ani s retro dárky, které jim připomenou staré časy. Dnes v tomto designu seženete prakticky cokoli, včetně dárkových kosmetických sad. Úsměv na tváři jim pak vykouzlí i veselé magnetky se superlativy – „nejlepší babička“ či „nejlepší dědeček“ si je můžou připnout na ledničku a mít tak tento titul neustále na očích.

 DSC_0689

Dárky vhodné pro dědečky, zdroj: Lucie Bartáková

Anděl pro anděla

Kdo nám vždycky splnil první poslední a doslova se pro nás rozdal?  Babičky a dědečci nám přilepšovali, kde mohli. Zcela po právu jim tak náleží označení: andělé svých vnoučat. Vyjádřete jim proto svou vděčnost a lásku stylově – soškou anděla. Andělé patří mezi nejoblíbenější dárky, a to nejen pro svůj design, díky kterému se stávají líbivými bytovými doplňky. Ale především pro svůj hlubší význam, který v sobě ukrývají, fungují totiž jako ochránci, dodávají sílu i pozitivní energii a hladí na duši.

DSC_0685

Zdroj: Lucie Bartáková 

Ať už se vaše prarodiče rozhodnete potěšit čímkoli, hlavně na ně nezapomeňte – a to nejen 1. října!

Šárka a tým Ne-vinné dárky a dekorace