Pozvěte si jaro domů teď hned – poradíme, jak na to!

Únor se přehoupl do své druhé poloviny, dny se čím dál víc prodlužují a my se už nemůžeme dočkat prvních hřejivých slunečních paprsků. Jaro už je zkrátka cítit ve vzduchu. Chcete-li si čekání na něj trochu ukrátit, pozvěte si ho do vašeho interiéru už teď. Přinášíme tipy, jak na to.

 

Obklopte se květinami

Jasným důkazem toho, že zima už odchází a nadvlády se ujímá jaro, jsou bezesporu květiny. Nechte tedy váš domov rozkvést. Narcisy, tulipány, hyacinty či fréziemi ve váze či květináči vyzdobte stůl a květinové motivy využijte i na různých bytových doplňcích. Krásně vyjímat se budou na polštářcích nebo závěsných dekoracích na stěně. Na poličku pak můžete postavit nejrůznější figurky a sošky, třeba květinového anděla či svícen v designu jarní víly.  

DSC_0146

Zdroj: Lucie Bartáková 

Zahalte domov do svěžích vůní

K jaru neodmyslitelně patří vůně. Typické jsou pro něj jemné, čisté, svěží ovocné a květinové tóny, které pro náš organismus působí doslova jako vzpruha. Dobíjí nás energií, zlepšují nám náladu. A jak navodit tu správnou jarní atmosféru ve vašem interiéru? Prostřednictvím vonných svíček, vosků do aromalamp či vonítek do skříně. Sáhněte po podmanivých vůních šeříku, fialek, jasmínu či dřevitém aroma čisté přírody.

 DSC_0150

Zdroj: Lucie Bartáková 

Vraťte se k přírodě

Propojení s přírodou zajistí kromě květin také doplňky z přírodních materiálů. Bytové dekorace vyrobené ze dřeva, kamene, skla nebo kovu vytváří dojem luxusu a elegance a dodávají domovu ten správný šmrnc. Poohlédněte se například po dřevěných či kovových lucernách, které vynikají jednoduchou krásou a nadčasovostí. Vedle nešlápnete ani s dekoracemi ve vintage a provence stylu.  

DSC_0142

Zdroj: Lucie Bartáková 

Oblékněte interiér do svěžích barev

Jaro vnímáme jako čas znovuzrození, nový začátek, kdy se všechno probouzí a vybarvuje. Tatam je šedivost a ponurost. Nechte proto i váš domov zářit svěžími barvami. Skvěle vypadá kombinace čerstvé zeleně, pastelově růžové a světle béžové barvy, která přinese naprosté osvěžení prostoru. Růžovou můžete nahradit jinými pastelovými tóny, dobře funguje světle fialová nebo blankytně modrá. Energii a naději v lepší zítřky pak pomůže navodit žlutá, která se stala jedničkou pro tento rok.

DSC_0149

Zdroj: Lucie Bartáková

Tak vpusťte jaro domů!
Šárka a tým Ne-vinné dárky