Krásné vánoční dárky nemusí být drahé – tyto seženete do dvou stovek!

Letošní rok mnohým z nás udělal vítr v peněžence a my jsme tak museli začít šetřit víc než obvykle. Úsporná opatření se proto pravděpodobně dotknou i Vánoc. Avšak nejkrásnější svátky v roce nejsou o veledarech, radost můžete udělat i drobnostmi. Přinášíme proto tipy na krásné originální a přitom levné dárky, na které vám budou stačit jen dvě stokoruny.

 

Voňavé a zkrášlující drobnosti

Začněme u dárků pro ženy, ty se totiž vybírají přece jen lépe a snáz se jimi vejdete do stanoveného rozpočtu. Rozhodně neurazíte kosmetickými kazetami se sprchovými gely či tělovými mléky. Díky velké spotřebě u nich totiž většinou nehrozí, že zůstanou stát zabalené někde na poličce. Stačí se jen trochu trefit do vkusu dotyčné. Dámám udělají radost i parfémy, ceny za ně ale dosahují astronomických výšin. Zkuste proto vsadit na méně věhlasné značky nebo pořiďte malé balení, které se krásně vejde i do kabelky. Vedle nešlápnete ani s dalšími voňavými maličkostmi, například pomádami na rty. Drobné módní doplňky vás rovněž nezruinují, bižuterii v podobě náušnic, náramků nebo broží seženete za pár korun.

 DSC_0065

Zdroj: Lucie Bartáková

Vtipné a nápadité maličkosti

dárky pro muže to bývá obtížnější. I u opačného pohlaví ale zabodujete s kosmetikou, obzvlášť s tou originální a netradiční. Zkuste sáhnout třeba po pivních či vinných sprchových gelech a mýdlech. Při shánění dárků pro vašeho manžela, kamaráda, tatínka či dědečka se můžete nechat inspirovat i jejich zálibami. Miluje, když může doma něco opravovat, vytvářet, vylepšovat? Pořiďte mu dárkovou kosmetickou knihu Rady kutilům, které obsahuje nejen sprchový gel a šampon, ale i několik opravdu užitečných kutilských rad. Milovníci muziky jistě ocení flash USB disk ve tvaru hudebních nástrojů. Na kousky s kapacitou 32 GB se pohodlně vejde oblíbená hudba, fotky, videa. A design kytary či piana upoutá pozornost a vzbudí vlnu závisti.

 DSC_0067

Zdroj: Lucie Bartáková

Talismany pro štěstí

Velice oblíbené jsou i drobnosti pro štěstí. Mohou to být různé amulety a talismany, kterými chcete dotyčnému přivolat to, co právě nejvíc potřebuje a co mu nejvíc schází. Krásným dárkem se stane třeba anděl, který symbolizuje bezpečí a ochranu, pomáhá překonávat složité situace a dodává sebedůvěru a naději. Poslouží navíc i jako krásná interiérová dekorace.

DSC_0072

Zdroj: Lucie Bartáková

Pamatujte, že nezáleží na tom, kolik dárky stojí, hlavní je skutečnost, že si na jejich výběru dáte záležet a zapojíte svoje srdce. Pak se zaručeně trefíte!
Šárka a tým Ne-vinné dárky