3 triky, jak si v interiéru prodloužit léto

Tento způsob léta zdá se nám poněkud nešťastným, aneb když není léto za okny, nezbývá, než si ho udělat aspoň doma. Jak si v interiéru navodit příjemnou, svěží, energickou a přitom uvolněnou letní atmosféru, i kdyby venku trakaře padaly? Tohle zabere.

Volání barev

Slyšíte to? To o vaši pozornost ze všech svých sil volají barvy. Silné i jemné, ohnivé i pastelové, které jsou plné radosti (a) života. Nechte si jimi pozvednout náladu i interiér. Ne, nebojte, nemusíte kvůli tomu přemalovávat stěny ani nábytek, postačí zaměřit se na detaily v podobě bytových dekorací. Pokud si na odvážné kreace netroufáte, pak se držte při zemi a vsaďte na zemité tóny. Nestárnoucím letním evergreenem jsou odstíny pískové – od béžové přes světle žlutou a zlatou až po světle hnědou. Ty evokují volání písečné pláže prohřáté sluncem a váš domov krásně zútulní. Navíc se snadno kombinují jak s jinými barvami, tak i s dekoracemi z přírodních materiálů.

DSC_0147 (2)

Zdroj: David Barták

Do přírody

Do interiéru si pusťte také vzory inspirované krásou letní přírody. Květinové doplňky jako např. andělé nebo svícínky vnesou do vašeho domova jemnou a romantickou atmosféru a stanou se krásným středobodem každé místnosti. Vedle nešlápnete ani s bytovými dekoracemi s motivy palmových listů nebo zelených rostlin. Zapomínat byste ale neměli ani na živou přírodu, ať už jde o jednoduchá aranžmá z řezaných květin nebo o pokojové rostliny. Umístěte je do květináčů a váz v pastelových odstínech, nejlépe růžové, modré nebo zelené, aby byl výsledný dojem dokonalý.

DSC_0157 (2)

Zdroj: David Barták

Vůně léta

Léto to jsou prázdniny, dovolená a hlavně cestování. Tak se zhluboka nadechněte a nechte se omámit vůní dálek. Přeneste se za pomoci svíček, vonných vosků a mýdel s citrusovými a exotickými plody na místa, kde léto ani zdaleka nekončí. Upřednostňujete spíš poznávání naší krásné vlasti? Pak vsaďte na vůni čerstvě posekané trávy nebo na ovocné vůně, které máme spojené s dozráváním sladkých plodů. Léto nekončí, léto trvá!

DSC_0154 (2)

Zdroj: David Barták

 

Šárka a tým Ne-vinné dárky 

Mohlo by se vám líbit:

Bydlení s dotekem přírody – zařiďte si doma oázu klidu!

Dárky mezi květinami – jedinečný kvJETObox na trhu