Pleť na podzim – jak ji dostat do kondice?

Podzim se pomalu, ale jistě hlásí o své slovo. S novým ročním obdobím je třeba změnit nejen šatník, ale i kosmetickou výbavu. Naše pokožka totiž potřebuje zvláštní péči. Co bychom jí měli dopřát a o jaké produkty bychom měli doplnit naši každodenní zkrášlující rutinu?

 plet_podzim_1

Zdroj: Lucie Bartáková

Napravte škody po létě

Pleť volá po létě po napravení škod, které na ní zanechaly ostré sluneční paprsky, mořská či chlorovaná voda, ale třeba i neustálé přechody z tepla do zimy způsobené klimatizací. Hledejte proto takovou pleťovou kosmetiku, která dostane pokožku zpátky do rovnováhy a dodá jí tolik potřebné vitamíny, výživu a hydrataci. Vysokým obsahem zvláčňujících olejů, D-panthenolu a vitamínu E disponuje třeba hydratační pleťový krém s vůní levandule od české značky BODY TIP. Pochlubit se může nejen svými účinky, ale i velice příjemnou relaxační vůní, která spolehlivě funguje proti špatné náladě.

 

Využijte sílu přírody

Využijte podzimní úrodu, která právě dozrává, a povolejte ji do boje za krásnou pleť. Takřka zázračně působí sladké kuličky hroznového vína. Tonizují pleť, působí proti akné, bojují proti vráskám. Zařadit je můžete nejen do svého jídelníčku, ale využití najdou i jako součást vašeho pravidelného zkrášlujícího rituálu. Jejich nesporné benefity v podobě regeneračních, hydratačních a omlazujících účinků totiž už dávno objevil kosmetický průmysl. Tělové mléko, sprchový gel nebo zvláčňující krém z hroznového vína tak může mít nyní své čestné místo i ve vaší koupelně.

 plet_podzim_2

Zdroj: Lucie Bartáková

Žijte zdravě

Zní to sice jako klišé, ale je to holý fakt. Jen kosmetika totiž k dokonalé pleti nestačí. Hlídat si musíte jídelníček, pitný režim a zdravý životní styl celkově. Ani na podzim nerezignujte na pohybovou aktivitu, při ní totiž dochází k prokrvení pokožky a navíc se do těla uvolňují endorfiny, tedy hormony štěstí, kterých se nám v pošmourném počasí moc nedostává. Vyrazte ven na čerstvý vzduch, i obyčejná procházka se totiž počítá. Dostatek kyslíku působí na pokožku doslova blahodárně. Ochuzovat byste se neměli ani o spánek, ba naopak, využijte kratších dní a odeberte se do postele o něco dřív. Prospějete tak vašemu organismu po všech stránkách.

 

Krásné podzimní dny přeje

Šárka a tým Ne-vinné dárky a dekorace